Магазин товарів для кондитерів
RU UA

Кондитерська мастика для покриття торта і ліплення фігурок

Графік роботи інтернет-магазину "Лавар" на святкові дні: 03.05.2021, 04.05.2021 та 10.05.2021 - вихідні дні!

Мастика Blue Bead жовта для обтягування 1 кг Туреччина

Мастика Blue Bead жовта для обтягування 1 кг Туреччина

150 грн

Мастика Blue Bead коричнева для обтягування 1 кг Туреччина

Мастика Blue Bead коричнева для обтягування 1 кг Туреччина

150 грн

Мастика Blue Bead рожева для обтягування 1 кг Туреччина

Мастика Blue Bead рожева для обтягування 1 кг Туреччина

150 грн

Мастика Princess paste - IRCA біла для ліплення, Итапия (2,5 кг)

Мастика Princess paste - IRCA біла для ліплення, Итапия (2,5 кг)

880 грн


Мастика для торта – це чудовий матеріал для декорування десертів. Іншими словами, це кондитерський пластилін, який можна використовувати для обтягування торта, або ліплення фігурок тварин, людей, птахів чи квітів. Існує безліч готових форм, які досить закласти мастику і, давши їй застигнути, отримати акуратний і красивий виріб. Цукрова мастика може бути використана також для більш тонких виробів, наприклад, квіткових композицій. Деякі кондитери досягають у цьому мистецтві такої майстерності, що їх квіти не відрізнити від справжніх.

Мода прикрашати торти на цукровий тестом прийшла до нас відносно недавно. Сама ідея родом з Америки. Сьогодні даний вид оформлення стає все більш популярним, і це не дивно, оскільки такий торт обов'язково буде ловити на собі захоплені погляди гостей. За допомогою мастики ви можете створити практично будь-які прикраси і перетворити звичайний десерт в справжній шедевр. Купити мастику для торта в Україні можна в нашому інтернет-магазині кондитера Ми гарантуємо високу якість продукції, дотримання термінів придатності і повну безпеку. Наша мастика допоможе вам заощадити час і швидко навчитися мистецтву створення солодкого декору. Також у нас ви знайдете марципан який ми пропонуємо за дуже вигідною ціною.

Рецепт як приготувати мастику?

Приготувати цукрове тісто з першого разу виходить не завжди. Крім того, це забирає час і сили не тільки на підготовку і з'єднання інгредієнтів, але і на миття посуду, тому багато кулінари просто купують готову цукрову пасту. Якщо ж вам цікаво приготувати масу для ліплення самостійно, ви цілком можете це зробити навіть без диплома кулінара. Отже, рецепт мастики для торта:

  • стакан сухого молока;
  • склянка цукрової пудри самого дрібного помелу;
  • 150 г згущеного молока;
  • 1 чайна ложка соку лимона.

Пудру необхідно просіяти, не допускаючи утворення грудочок, а якщо вони все ж з'явилися, їх слід прибрати. Змішуємо пудру з сухим молоком, вливаємо в суміш згущене молоко і сік лимона. Можна додати трохи цукрової пудри, якщо помітили, що її замало. Маса повинна вийти однорідною. Готова мастика повинна трохи відстоятися в холодильнику і можна приступати до роботи.

Готова мастика – краща прикраса для торта

Цукрова мастика здатна перетворити ваш десерт в справжній витвір мистецтва. Якщо ви перший раз пробуєте працювати з даної кондитерської масою, згадайте, як ви ліпили в дитинстві з пластиліну і спробуйте відродити ці навички. Тим не менш, існують певні правила роботи з мастикою, які допоможуть виготовити ідеальний кондитерський декор.

Отже, де придбати мастику ми з'ясували, тепер розберемося, як їй користуватися. Фарбувати масу краще за допомогою гелевих барвників, оскільки рідкі фарби зроблять її занадто рідкою. Не варто розгортати мастику занадто тонко, достатньо товщини 4-5 мм. Розкочувати мастику зручно спеціальної качалкою на поверхні, присипаної цукровою пудрою. Можна покласти її між двома шматками поліетилену, тоді вона точно не прилипне до столу, ні до качалці. Так само готова мастика може блищати, якщо покрити її глітером або сумішшю горілки з медом у поєднанні 1:1.

Так само для прикраси торта можна використовувати фігурки або ж придбати готові фігурки з мастики на торт, а можна виготовити їх самостійно за допомогою Молдова, які запропоновані в нашому магазині. Тут немає нічого складного, досить акуратно закласти всередину мастику, потім потримати в фігурку в морозильній камері приблизно 15-25 хвилин. Готовий виріб можна розфарбувати відповідно до власних вподобань. З нашою допомогою ви можете купити кондитерську мастику в Одесі, Києві та інших містах України. Розкриту упаковку можна зберігати в холодильнику, головне щільно закривати кришку контейнера або ретельно зав'язувати поліетиленовий пакет.